Baconlindad kycklingfilé med soltorkade tomater & philadephiaost. Serveras med ugnsrostade grönsaker med färsk potatis..









Ingredienser:
4 Kycklingfiléer
2 Paket bacon
3-4msk Philadelphiaost
8st Soltorkade tomater
Salt & Peppar
12-14 små färskpotatisar
2 röda lökar
2 gula lökar
2 stora morätter
Flytande margarin
Olivolja
1/2 gurka
4-5 dl Turkisk yougurt
Gör såhär:
Skär en fåra i mitten av kycklingfilén. Gör den så djup det går utan att kniven går rakt igenom kycklingen.
Hacka de soltorkade tomaterna och blande dem med philadelphiaosten. Önskas en mildare smak tages mer ost, föredrar du mycket smak tar du mindre. Smaka av med salt och peppar. Fyll kycklingfiléerna med blandningen och linda sedan bacon runt om dem.
Lägg kycklingen i ugnsfastform och kör i ugn, 175- 200 grader i 30-40 minuter. Kontrollera kyckligen så att den är klar. Ibland behövs det mer eller mindre tid.
Borsta av smutsen på färska potatisen och salta. Skär sedan löken i lagom stora bitar samt morötterna i avlånga skivor. Salta & peppra, lägg i olivolja, blanda sedan allt ihop. Lägg i grönsakerna samt potatisen i en form i ugnen i ca 40 min, eller tills potatisen blivit mjuk.
Servera med gurkyougurt ( en variant utan vitlök ) samt en god sallad.
Smaklig måltid!
//Bella
guuud så fiint gumman! ser super gott ut verkligen. är så gott med fyllda saker haha.
puss