Het lax med klyftpotatis, citronkesellasås & quinosallad








Het lax med klyftpotatis, citronkesellasås och quinosallad 2 pers
Ingredienser:
250 g laxfilé
2 msk soja
1 msk rapsolja
1 chilifrukt
2 tsk sesamfrön
2 dl okokt quinoa
1 röd paprika
50 g fetaost
50 g ärtskott ( ifall man inte tycker om det fungerar det bra med vanlig huvudsallad )
1/4 gurka
1 dl lättkesella
1-2 msk pressad citron
salt
citronpeppar
svart peppar
sesamfrö
2-3 potatisar
Gör såhär:
Börja med att sätta på ugnen på 220-225 grader, skala och skär potatisen i klyftor. Salta, peppra potatisen och lägg sedan in i ugnen. Låt stå i ca 30-40 min eller tills potatisen är klar. Blanda soja, olja och hackad chili till en marinad. Skär laxen i kuber och lägg i. Marinera i 1 timme, rör om ett par gånger. Skaka av marinaden. Stek laxkuberna i några minuter på medelvärme tills de har fått lite fastare konsistens. Rulla dom senare i rostade sesamfrön. Koka quinoa enligt anvisningarna på paketet. Skär alla grönsaker efter eget önskemål. Blanda quinoa och alla grönsaker. Rör ihop kesella med citronsaft och citronpeppar och smaka av med salt.
Servera quinoasalladen med laxkuberna, klyftpotatisen och kesellasåsen.
Smaklig måltid !
// Bella