Lördag=spicy hot

Eftermiddagens/kvällens middag bestod av tre rätters samt grillad kyckling på spett med jordnötsås, riktigt gott!
Så det blev ingen tapas kväll som jag hade tänkt mig, det får bli av nästa helg. Känner mig lite tråkig nu när jag inte lagt upp fler recept, men imorgon LOVAR jag er att jag lägger upp nått.

//Bella

Ingen middag ikväll..

Ikväll blev det ingen fredagsmys med middag. Så ikväll tog jag det ledigt från matlagningen och hade fredagsmys med min vän cathrine istället på världens bar=)

Imorgon kväll hade jag velat göra flera olika spanska tapasrätter. Beror på vad som händer imorgon kväll. Är vi hemma så blir det tapaskväll. Det ser jag fram emot =)

Kika in imorgon kväll så får vi se vad det blir.

Ha en fortsatt trevlig helg!

// Bella

Köttfärssås med färgglad pasta

En enkel och god vardagsrätt. För det mesta så använder jag mig av dolmio pastasås när jag lagar köttfärsås. Enkelt och gott. Finns i orginal, men även i olika smaker som vitlök, extra vitlök. Jag gillar även att tillsätta kryddor och eventuellt 1 gul lök samt morötter. Så det blir en "egen" köttfärssås iallafall på något sett =)







//Bella

Skagenpanna med pressad potatis & grönsallad



















Ingredienser 4 personer :

1 st skagenpanna
1 matlagningsgrädde
4 st laxbitar
salt
peppar
citronpeppar
dill
2 tomater
kinesisk soja
7-8 potatisar

Gör såhär:

Skär den tinade laxen i tärningar. Stek laxbitarna sedan i 4-5 min, salta och krydda. Lägg sedan i skivade tomaterna, låt det stekas ihop i någon minut. Tillsätt sedan skagenpanna ( matlagnindsgrädde sam en kryddtillsats ingår ) och ytterligare en matlagningsgrädde. Lägg i extra dill ifall du tycker om det. Lägg i lite soja för en finare färg. Låt allt nu små koka i 3-4 min. Klart! Väldigt enkel och god rätt.
Till detta rekommenderar jag pressad potatis och en god sallad.

Smaklig måltid!

//Bella

Kycklingfilégryta med smak av timjan

Dagens recept har jag fått inspiration ifrån min bäste vän, även hon är en underbar kock och har lika stort intresse för matlagning som jag Ni hittar henne på www.cathicooks.bloggproffs.se

   

   

Kycklingfilé med smak av timjan 4 pers

Ingredienser:

0,5 kilo kycklingfilé

1 röd paprika & 1 gul paprika

1 lök

3 dl milda mat 15%

1 burk cream fraiche “paprika & chili”

kinesisk soja

Syltlök ( lägg i så mycket ni vill )

Kryddor: salt, svart peppar, timjan, paprika pulver, canyennepeppar, vegeta och chilipulver

pasta tagatelli ( fungerar väldigt bra med ris istället )

Gör såhär:

Börja med att skölja grönsakerna. Skär paprikorna i lagom stora bitan och löken i mindre. Skär sedan kycklingfilén i tärningar, stek dom sedan i stekpannan tills dem har fått en fin färg. Krydda kycklingfilén med salt, vegeta och svartpeppar. Tillsätt sedan paprikorna och gula löken, tillsätt sedan de resterande kryddorna. Låt sedan allt stekas tillsammans en stund och tillsätt sedan 2-3 dl vatten, så att det bildas en fond. Lägg sedan i cream fraiche och matlagninsgrädden och lite soja för en finare färg. Till sist lägg i syltlökarna, ifall ni gillar det. Låt allt nu stå och puttra i 5-10 min. Smaka av, tillsätt sedan eventuellt mer av någon krydda ifall det skulle behövas. Koka sedan tagatelli pasta eller ris, servera med en god sallad.

Smaklig måltid!

//Bella


Efterrätt " Mango, hallon & passionfrukt med vaniljkesella & nötmix

 

Mango, hallon och passionfrukt med vaniljkesella och nötter 2 pers

Ingredienser:

1 liten mango i skalade bitar

200 g hallon, färska eller tinade

1 förpackning kesella vanilj

4 tsk nötkärnor, hackade

Gör såhär:

Varva mangobitar, hallon och kesella i portionsglas. Garnera med passionfrukt och nötter. Servera.

Smaklig måltid !

// Bella


Het lax med klyftpotatis, citronkesellasås & quinosallad

      

Het lax med klyftpotatis, citronkesellasås och quinosallad 2 pers

Ingredienser:

250 g laxfilé

2 msk soja

1 msk rapsolja

1 chilifrukt

2 tsk sesamfrön

2 dl okokt quinoa

1 röd paprika

50 g fetaost

50 g ärtskott ( ifall man inte tycker om det fungerar det bra med vanlig huvudsallad )

1/4 gurka

1 dl lättkesella

1-2 msk pressad citron

salt

citronpeppar

svart peppar

sesamfrö

2-3 potatisar

Gör såhär:

Börja med att sätta på ugnen på 220-225 grader, skala och skär potatisen i klyftor. Salta, peppra potatisen och lägg sedan in i ugnen. Låt stå i ca 30-40 min eller tills potatisen är klar. Blanda soja, olja och hackad chili till en marinad. Skär laxen i kuber och lägg i. Marinera i 1 timme, rör om ett par gånger. Skaka av marinaden. Stek laxkuberna i några minuter på medelvärme tills de har fått lite fastare konsistens. Rulla dom senare i rostade sesamfrön. Koka quinoa enligt anvisningarna på paketet. Skär alla grönsaker efter eget önskemål. Blanda quinoa och alla grönsaker. Rör ihop kesella med citronsaft och citronpeppar och smaka av med salt.

Servera quinoasalladen med laxkuberna, klyftpotatisen och kesellasåsen.

Smaklig måltid !

// Bella



 

Mustig grönsakssoppa


 

 

 


Mustig grönsakssoppa 4 pers

Ingredienser:

1 set soppgrönsaker

3 potatisar

1 gul paprika

1 röd paprika

2 gula lökar

2 vitlöksklyftor

1 stor broccoli

salt

svartpeppar

vegeta

olivolja

flytande milda

6-7 dl vatten

4-5 dl passerade tomater

färsk persilja ( garnera )

Gör såhär:

Skölj alla grönsaker väl, hacka allt i små tärningar. Fräs gullök samt vitlök, tillsett sedan resten av grönsakerna. Låt det stå och fräsa en lite stund, tillsätt sedan potatisen. Krydda efter egen smak, rör om. Låt sedan alla ingredienser lära känna varandra i grytan tillsätt sedan 6-7 dl vatten och 4-5 dl passerade tomater. Låt detta sedan koka upp och sänk sedan värmen till medelvärme ( eftersom 6 är det högsta på min spis så brukar jag låta det småkoka på 3 ) och låt det småkoka i ca 30 min. När potatisen är mjuk, så är det klart. Garnera sedan med en kvist persilja och nybakad bröd.

Smaklig måltid!

//Bella


Välkomna till min nya matblogg..

Här kommer jag att uppdatera er med nya recept dagligen. Både mina egna recept samt recept som jag blir och blivit inspirerad av. Hoppas ni kommer följa mig dagligen med min nya matblogg.

// Bella


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0